Čemu služi aktivni kiseonik?

Čemu služi aktivni kiseonik?

Aktivni kiseonik je prirodni proizvod obogaćen mentom i hijaluronom koji dubinski negu vašu kožu, oporavlja je i vraća joj mladalački izgled i sjaj. Molekuli kiseonika ulaze duboke u pore, regenerišu ćelije kože i pomažu obnavljanje ćelija, smiruju upalne procese i vraćaju koži sjaj i elastičnost. Potpuno prirodan proizvod bez dodatka štetnih hemijski supstanci. Hijalurno vraća koži teksturu i elastičnost, dok menta hladi kožu i smiruje je. Zateže kožu vrata na kojoj se najviše vide tragovi starenja.

Ovaj preparat mogu koristiti i žene i muškarci. Posebno volimo da istaknemo da je potpuno bezbedan za decu i tinejdžere, a njima je često potrebno nešto što će im ‘’srediti’’ kožu.

Čemu služi aktivni kiseonik?

Šta je aktivni kiseonik?

Aktivni kiseonik ili Ozon (03) je forma kiseonika koja se mnogo godina koristi u dezinfekciji [1]. Za razliku od drugih sredstava koja se koriste u dezinfekciji, ovo je potpuno prirodan i ekološki pogodan način.

Čemu služi aktivni kiseonik?

Pročitajte ovih 10 razloga zbog čega aktivni kiseonik treba da postane deo vaše dnevne rutine:

1. Poboljšava cirkulaciju

Postoji mnogo vrlo invazivnh tretmana lica čiji je cilj da poboljšaju cirkulaciju i na taj način ubrzaju vezivanje kolagena, a koža dobije blistav izgled. Nema potrebe za bolnim i neprijatnim procesima, aktivni kiseonik u spreju deluje na isti način, podstiče cirkulaciju i na taj način vaša koža postaje blistavija.

2. Pruža dovoljnu hidrataciju kože

Nikad dosta hidriranja, iznutra i spolja. Koža traži odgovarajući tretman i da bi bistala i izgledala sveže, hidratacija je presudna. Sprej za kožu sa aktivnim kiseonikom je jedan od najlakših i najjednostavnijih načina za hidriranje.

3. Umiruje rane i ubija bakterije

Na koži, uključujući lice, ponekad mehaničkim povredama ili prosto hormonskim disbalansom nekada nastaju ranice. Naravno, jedva čekamo da zarastu iz zdravstvenih, ali i estetskih razloga. Izuzetno je važno da ranice budu čiste, a aktivni kiseonik vam mnogo u tome može pomoći.

4. Smanjuje akne i druge nepravilnosti na koži

Posebno u tinejdžerskom dobu, ali i kasnije, akne mogu biti vrlo neprijatna pojava. Pokušavamo da ih se rešimo na različite načine i često možemo izabrati pogrešan, pa tako još više doprineti negativnim posledicama. Aktivni kiseonik u spreju je bezbedan i prijatan način za rešavanje ovih situacija.

5. Utiče na smanjenje fleka na koži

Fleke ili flekice na koži se mogu pojaviti iz različitih razloga, na bilo kom delu telu, pa i na licu. Utiču na naš ten i iz zdravstvenih razloga takodje ih treba rešiti. Aktivni kiseonik vam može pomoći u tome. Neka vaš ten bude savršen!

6. Ubrzava regeneraciju ćelija kože

Ukoliko želimo da vam koža bude blistava i mladolika, izuzetno je bitno da održimo fleksibilnost, gipkost i brzu regeneraciju ćelija.

7. Pobojšava stvaranje kolagena i elastičnosti kože

Kolagen nam služi da se naše ćelije brže obnove a koža postane glatka i da ne nastaju bore. To je upravo efekat koji želimo da postignemo, pogotovo na našem licu. Vremenom, telo prirodno proizvodi manje kolagena, a aktivni kiseonik pomaže i podstiče taj proces.

8. Pruža posebnu negu koži nakon izlaganja UV zracima

Znamo koliko volimo preplanulu kožu jer nam izgleda lepše. Medjutim treba imati u vidu i kako UV zraci deluju na izgled i strukturu ćelija kože. Najvažnije je da se lepo zaštitimo i na odgovarući način tretiramo kožu a onda možemo i da uživamo!

9. Čisti kožu i sužava pore

Blistavost kože, pogotovo lica, direktno zavisi od čistoće. Postoje različiti preparati koji će zapravo zatvoriti ili proširiti pore. Aktivni kiseonik radi upravo suprotno. Koža će biti čista, a već posle nekoliko dana ćete videti kako su pore manje vidljive.

10. Ima antiseptičko dejstvo

Viva by Ela aktivni kiseonik ima i svoje antiseptičko dejstvo, što znači da ga možete stavljati na oštećene delove kože, akne ili povrede. Na taj način ćete eliminisati razvoj mikroorganizama. Menta smanjuje bol jer deluje umirujuće i hladi bolna mesta.

Čemu služi aktivni kiseonik?

 • Hrani ćelije kože
 • Dezinfikuje
 • Rešava problem peruti
 • Smiruje upalne procese, deluje antibakterijski
 • Smiruje opekotine
 • Podmlađuje i ublažava bore
 • Poboljšava cirkulaciju kože
 • Ubrzava stvaranje kolagena
 • Zateže i štiti kožu
 • Čisti kožu i sužava pore
 • Ima antiseptičko dejstvo
 • Višestruka primena, nega celog tela
 • Prirodna kozmetika

Upotrebom aktivnog kiseonika, osim što negujete kožu lica, vrata i celog tela, smanjujete potrebu za upotrebom skupih kozmetičkih preparata. Može se prskati i na kosu, poboljšava kvalitet vlasi.

Ukoliko želite da naručite aktivni kiseonik preko našeg sajta, to možete uraditi ovde.

Pogledajte u kojim sve prodavnicama možete kupiti Viva by Ela aktivni kiseonik.

Korpa
Scroll to Top