Hidratacija kože lica

Hidratacija kože lica je veoma važan korak u nezi kože, jer pomaže održavanju zdravog i lepog izgleda. Dajemo vam nekoliko saveta za hidrataciju kože lica:

 

  1. Pijte dovoljno vode – nije svejedno šta unosite u svoj organizam. Namerno smo napisali ‘’vode’’ a ne ‘’tečnosti’’, jer nije sva tečnost koju unosimo u svoj organizam jednako korisna i zdrava. Voda je idealna! Preporučuje se da unesemo najmanje 8 čaša vode dnevno.
  2. Koristite serum za hidrataciju – jedna od ključnih stvari za hidrataciju kože spolja. Odaberite serum na prirodnoj bazi sa hijaluronskom kiselinom i nanosite na čistu kožu. Već nakon nekoliko nedelja videćete pozitivne promene.
  3. Izbegavajte jako toplu vodu – izuzetno topla voda kojaje gotovo vruća, iako nam nekada prija, našoj koži baš i ne godi. Šta više, doprinosi isušivanju kože. Vašem licu će mnogo više prijati umivanje hladnom vodom.
  4. Koristite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu – ovaj fantastičan sastojak pomaže u zadržavanju neophodne vlage u koži.
  5. Izbegavajte alkoholna pića i cigarete – koliko puta ste samo čuli da duvan negativno utiče na izgled naše kože. Često konzumiranje alkohola I cigareta će uticati na vašu kožu tako da izgleda starije.
  6. Birajte hranu – Konzumirajte hranu bogatu vodom, najviše voće i povrće. To će osvežiti vaš ten i obezbediti sjaj i bistavost.
  7. Koristite hranljiva ulja za kožu – Ulja poput arganovog, jojobinog ili bademovog, mogu pomoći u obnavljanju i regeneraciji kože.
  8. Izbegavajte preterano umivanje lica pogotovo jakim sapunima – Koristite nežne i prirodne proizvode za umivanje, kako ne bi isušili već nahranili vašu kožu.
  9. Prekomerno izlaganje suncu takodje isušuje našu kožu – koristite Kreme sa zaštitnim faktorom i to ne samo tokom leta već tokom cele godine.
  10. Ovlaživači vazduha mogu pomoći – ukoliko ste u mogućnpsti, pogotovo tokom zimskih meseci bilo bi vam veoma korisno da u prostoriji u kojij najviše boravite, imate ovlaživač vazduha.
Korpa
Scroll to Top