Hidratacija kože – uz pomoć ovih fenomenalnih namirnica!

Ukoliko imate probleme sa kožom, pogotovo kožom lica, vreme je da porazmislite šta možete da uradite. Na raspolaganju vam stoji bezbroj različitih tretmana i preparata, za koje vam savetujemo da se uvek dobro informišete pre nego bilo šta probate na svom licu.

Ono šta je mnogo bezbednije i svakako potpuno prirodno jeste ujedno najbolja varijanta koju možete da uradite za sebe. Hidratacija kože je pravi tretman za vas!

Hidrirajte svoju kožu sami! Kako? Vrlo jednostavno!

Hidratacija kože namirnicama koje nam svima stoje na raspolaganju:

  1.  Krastavac – za potrebnu hidrataciju kože

Da li ste znali da krastavac u svom sastavu ima čak 95% vode? Neverovatno, zar ne? Idealna namirnica, pogotovo za ljude koji nemaju naviku redovno da piju vodu. Na ovaj način mogu da, bare delimično, nadomeste i tako hidriraju svoje telo.
Pored neophodne hidratacije, ovo sjajno povrće daje i sjaj našoj koži.

Krastavac možete konzumirati kao jelo, salatu ili spolja, kao masku ili piling. Najbolja stvar je što je dostupan gotovo cele godine i vrlo lako ga možemo naći u radnjama.

2. Avokado – protiv starenja (anti age)

Do pre nekoliko godina, avokado nije bio toliko dostupan kod nas ali srećom sada ga možemo naći u svim boljesnabdevenim radnjama. Možete ga kupiti čak i na komad.
Avokadi u sebi sadrži fantastičan miks proteina zdravih masti i vitamina. Vrlo često ćete ga naći na jelovniku različitih dijeta.
Posebno je značajan za našu kožu jer sadrži Omega 3, tako da ima efekat protiv starenja (anti age) i utiče na proizvodnju kolagena.

Takodje ga možete koristiti spolja, kroz maske i pilinge ili iznutra kao sjajnu namirnicu, koju još zovu ‘’super hrana’’ (superfood).

3. Semenke i koštunjavo voće – za lepu strukturu kože

Bademi, orasi, semenke bundeve, semenke lana, golica, macadamia, pistaći, lešnici…Sve ove djakonije su prepune zdravih masti koje su esencijalne za lep izgled i strukturu kože.
U jelovnik ih možemo ubaciti u raznim varijantama i receptima, pa ko šta voli.

Korišćenjem ovih namirnica u ishrani, postižemo da nam koža bude nežna i hidrirana. Takodje, povećava se sposobnost kože da sama zdržava onoliko vlage koliko joj je potrebno da bi izgledala zdravo, a sve to kroz povećanu cirkulaciju.

4. Kokos – za sjaj i regeneraciju kože

Prvo šta nam padne na pamet kada pomislimo na kokos jesu verovatno neki lepi topli krajevi, plaža, muzika i svi ti divni mirisi oko nas. Dobra veste je da tu lepotu možemo da prenesemo na svoju kožu.

Bilo da koristite ulje od kokosa ili baš konzumirate plod, koristi za naše zdravlje, kožu i kosu su bezbrojne.
Zdrave masti, vitamin E i K, kao i proteini iz kokosa će obezbediti vašoj koži neodoljiv sjaj i regeneraciju.

 5. Slatki krompir (batat) – odličan antioksidans

Sve češće u našim radnjama možete naći slatki krompir (batat). Ono šta je važno da znamo i zbog čega bi trebalo ovu namirnicu da uvrstimo u svoj jelovnik jesu njegova vrlo korisna svojstva.

Batat je sastavljen od čak 77% vode! Pored toga, u sebi sadrži i proteine i vlakna. Takodje ne manjka ni vitaminima i mineralima. Batat je bogatim vitaminima A, C, zatim vrlo značajnim B6 i magnezijumom.

Poznat je i kao odličan antioksidans. Konzumiranjem ove namirnice vasa koža će biti jedra i izgledati mladje.

Korpa
Scroll to Top