Nana

Blagodeti mente/nane za kožu

Često nas pitate zbog čega smo se odlučili baš za nanu kao jedan od glavnih sastojaka mnogih Viva by Ela proizvoda. Pored čarobnog umirujućeg mirisa, ova biljka ima mnoga pozitivna svojstva. Danas to želimo da podelimo sa vama:

 

Smiruje iritacije: Menta ima svojstva koja mogu umiriti iritacije na koži. To  posebno može biti korisno za osobe sa osetljivom kožom, ekcemom ili aknama. Umivalica za lice Viva By Ela je sa sadržajem ulja nane.

 

Hidrira kožu: Menta je prirodni hidratant koji može pomoći u održavanju hidrirane kože.

 

Osvežava kožu: Nana ima osvežavajući efekat koji može pomoći u smanjenju umora i stresa kože. To može biti korisno za osobe koje se bore sa ovim problemom.

 

Pomaže u borbi protiv bubuljica: Mentol u menti ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne. Zbog toga je sastojak našeg gela za umivanje.

 

Poboljšava cirkulaciju: Nana može pomoći u poboljšanju cirkulacije kože, što utiče na izgled kože i pomoći u borbi protiv starenja.

 

Postoji mnogo načina da se koristi menta za kožu, kao što su tonici, kreme, losioni, čajevi i drugi proizvodi. Međutim, pre upotrebe mente na koži, uvek treba proveriti da li ste alergični na nju i posavetovati se sa dermatologom.

Miris nane, karakterističan je po svojoj svežini, slatkoj noti i hladnoći. Ovaj svima dobro poznat može biti veoma prijatan i osvežavajući, pa se često koristi u kozmetici i aromaterapiji. Osim toga, miris mente se često koristi u prehrambenoj industriji, posebno u slatkišima, žvakaćoj gumu i čajevima, zbog svog prijatnog ukusa i mirisa.

 

Miris mente se može dobiti iz različitih delova biljke, ali najčešće se koriste listovi mente. Esencijalna ulja dobijena iz lista mente se koriste u aromaterapiji, u izradi parfema, losiona, kreme za telo i druge kozmetike. Takodje može  biti sastavni deo ulja za masažu, jer ima svojstva koja mogu pomoći u opuštanju tela i uma.

 

Uz to, često se koristi u kućnoj kozmetici, kao što su samostalno pravljeni losioni, piling za telo i maske za lice. Miris mente se takođe često koristi u aromaterapiji zbog svojih svojstava koja mogu pomoći u smanjenju stresa, umora i napetosti. Pored toga,  često se koristi u difuzorima, kao i u kupkama i uljima za masažu.

 

Ukratko, miris mente je osvežavajući i prijatan, te se često koristi u kozmetici, aromaterapiji i prehrambenoj industriji. Sve to je bilo dovoljno da nana postane sastavni deo naših proizvoda na koje smo preponosni! Glavni je sastojak našeg aloe vera stika.

Korpa
Scroll to Top